Без притвора осумњиченим за талачку кризу у Рудом

Г.С.
Без притвора осумњиченим за талачку кризу у Рудом

ВИШЕГРАД - Основни суд у Вишеграду одбио је приједлог Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево за одређивање мјере притвора против четири лица која су ухапшена због талачке кризе у петак, 16. јуна у Рудом.

Првоосумњиченом лицу чији су иницијали А.В, одређена је мјера забране састајања са лицем Н.Д, као и приближавање од 50 метара, због сумње да је починио кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Суд је одбио да одреди притвор лицима чији су иницијали А.М, Н.О. и Б.Д, осумњиченим за спречавање службеног лица у вршењу службене радње, јер је утврдио да не постоје разлози прописани одредбом члана 197 став 1 тачка б и в Закона о кривичном поступку Републике Српске.

Против овог рјешења дозвољена је жалба у року од 24 часа.

Лица чији су иницијали А.В, А.М, Н.О. и Б.Д. осумњичена су да су починила кривична дјела спречавање службеног лица у вршењу службене дужности, протиправно лишење слободе и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Тужилаштво је затражило одређивање притвора због опасности да ће осумњичени боравком на слободи имати прилику и утицати на свједоке, те уништити, сакрити, измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак.

Притвор је затражен и због бојазни да ће осумњичени, ако се нађу на слободи, поновити исто кривично дјело или починити друго кривично дјело.

Ова лица су осумњичена да су у петак, 16. јуна, око 8.00 часова у кругу приватног предузећа за прераду меса "Два брата" у Рудом, у власништву А.В, пријетњом да ће употријебити силу заједнички спријечили у вршењу дужности службенике судске полиције чији су иницијали П.П. и П.Б.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана