Бењамин Делалић предат Тужилаштву КС, познато за која кривична дјела се сумњичи

Г.С.
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Бењамин Делалић предат је данас у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево, након што је јуче лишен слободе због основа сумње да је пуцао на Амира Пашића Фаћу.

Над Делалићем (1993. годиште) ће бити настављен рад на документовању кривичних дјела "Изазивање опће опасности" и "Оштећење туђе ствари".

За портал Кликс је из Тужилаштва Кантона Сарајево потврђено да ће Делалић у просторијама тужилаштва бити задржан 24 сата, након чега ће бити донијета одлука о даљем задржавању или пуштању на слободу.

Он је јуче лишен слободе у просторијама Полицијске управе Ново Сарајево, а све након што је за њим расписана потрага због инцидента који се догодио у понедјељак, 1. јануара.

Наиме, у Паромлинској улици на Долац Малти тада је дошло до употребе ватреног оружја, а све је пријавио Амир Пашић звани Фаћо, такође наводећи да су на њега пуцали Делалић и још двије непознате особе.

Приликом употребе ватреног оружја, када је испаљено неколико метака, оштећена су три аутомобила али, на сву срећу, нико није повријеђен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана