Погледајте шта је пронађено током хапшења Бегановића (ФОТО+ВИДЕО)

Небојша Томашевић
Погледајте шта је пронађено током хапшења Бегановића (ФОТО+ВИДЕО)

БАЊАЛУКА  -Изет Бегановић (71), Аднан Келеција из Бањалуке и Садик Кеврић из Брчког ухапшени су у међународној акцији "Алфа" због организованог шверца дрогом, потврђено је "Гласу Српске".

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске саопштили су, наводећи иницијале ухапшених, акција је реализована у сарадњи са ЕУРОПОЛ-ом, истражним органима Републике Аустрије и Чешке, као и са Тужилаштвом БиХ. 

-Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима Брчко Дистрикта реализовали су оперативну акцију кодног назива „Алфа“ у оквиру које су лишили слободе лица иницијала И.Б. и А.К. из Бања Луке и С.К. из Брчког, која сумњичимо да су извршила кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојних дрога - саопштили су из МУП-а. 

Додали су да су на основу наредби  Суда БиХ  а под надзором Тужилаштва БиХ претресени данас је на објекти и возила која осумњичени користе на подручју Бањалуке и Брчког.

-Том приликом пронађена су и одузета одређена пословна документација приватних предузећа са различитим дјелатностима у власништву  наведених лица, као и већи број мобилних телефона и рачунара, ватрено оружје, више скупоцјених путничких моторних возила, одређена опрема намијењена за опремање импровизоване лабораторије за узгој и производњу наркотичких средстава и други предмети који могу послужити као материјални докази у кривичном поступку - саопштили су из полиције. 

У току сутрашњег дана ухапшени ће уз извјештај о извршеним кривичним дјелима  бити спроведена у просторије Тужилаштва БиХ на даље поступање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана