Беба нађена на депонији удављена кесом чим је рођена

ГС
Foto: arhiva

ПРИЈЕДОР - Новорођенче које је пронађено на депонији у Љубији, код Приједора, преминуло је због посљедица дављена најлонском кесом, а угушено је кратко након рођења.

Истрагом је утврђено да је беба угушена најлонском кесом која је била омотана око њене главе.

"Кеса је омотана око главе новорођенчета и била је завезана у чвор", казао је извор близак истрази и додаје да је новорођенче угушено кратком након самог порођај.

Подсјетимо, тијело бебе пронашли су мјештани на локалној депонији Курево у суботу, око 17 часова.

"Обилазећи депонију мјештани су уочили мртву бебу и о томе одмах обавијестили полицију, а још се активно ради на утврђивању идентитета мајке", рекао је извор "Независних".

Мјештани Љубије шокирани су чињеницом да је на депонију бачено дијете.

"Мртва беба јесте нађена у Љубији, што нас је шокирало, али то не значи да је бебу оставио неко из нашег мјеста, јер то је регионална депонија на коју је било ко могао оставити нешто. Надамо се да ће полиција што прије утврдити ко је бацио новорођенче", кажу мјештани.

Како су потврдили из Полицијске управе Приједор, полицији је у суботу пријављено да је на депонији за одлагање отпада у мјесту Љубија пронађено тијело новорођенчета, а увиђајем на лицу мјеста, којим је руководио тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор, утврђено је да се ради о насилној смрти, преносе Независне.

"Окружно јавно тужилаштво Приједор и Полицијска управа Приједор апелују на грађане да, уколико имају информације које би помогле при утврђивању околности настанка смрти новорођенчета, сва сазнања пријаве најближој полицијској станици или позову број 122", наводи се у саопштењу полиције. На истој депонији Курево у Приједору десио се сличан случај у јулу 2008. године.

Непозната мајка је тада усмртила женско новорођенче. Леш је током сакупљања секундарних сировина пронашао Хашим Шаћири, који је тврдио да је глава дјетета била смрскана, а стомак распорен.

Обдукцијом је потврђено да је беба по рођењу била жива и да је смрт наступила сат времена касније.

Међутим, никада није утврђено да ли је дијете било одбачено у неки контејнер или је директно донесено на депонију, како наводе задње информације из 2016. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана