Батинама и пријетњама покушао да изнуди 6.000 КМ

Н.Т.
Батинама и пријетњама покушао да изнуди 6.000 КМ

БАЊАЛУКА – Ђорђе Д. из Челинца, од раније познат по чињењу кривичних дјела, ухапшен је због сумње да је покушао да изнуди 6.000 КМ од двије особе, а једну од њих је и напао, потврђено је „Гласу Српске“.

Незванично, он је и раније пријављиван за иста дјела, као и за разбојништва и угрожавање безбједности.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да поменутог терете за кривична дјела покушај изнуде и тјелесна повреда.

- Полицијски службеници извршили су криминалистичку обраду Ђ.Д. из Челинца због постојања основа сумње да је 15. децембра починио кривично дјело изнуда у стицају са кривичним дјелом тјелесна повреда, те да је  23. децембра починио изнуду. Наведено лице се сумњичи да је  кривична дјела починило на начин да је од оштећених лица покушало изнудити новац у укупном износу од 6.000 КМ, упућујући им озбиљне пријетње по живот и тијело - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о горе наведеним кривичним дјелима, те да се након комплетирања и документовања предмета против Ђ.Д. достави извјештај о почињеним кривични дјелима у редовној процедури.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана