Бањалука: За викенд ухапшено 15 лица због кривичних дјела и прекршаја

Срна
Бањалука: За викенд ухапшено 15 лица због кривичних дјела и прекршаја

БАЊАЛУКА - Бањалучка полиција је током викенда у рацијама у три угоститељска објекта ухапсила 15 лица због почињених кривичних дјела и прекршаја.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да су приликом једне рације ухапшена три лица због посједовања дроге.

Ухапшено је лице чији су иницијали А.П. из Бањалуке код којег је пронађено и одузето 0,40 кокаина, М.Ш. из Градишке код кога је пронађено и одузето 0,80 грама кокаина и једна таблета екстазија, те И.Ј. из Бањалуке код кога су пронађена и одузета 0,83 грама марихуане.

Лицима чији су иницијали Д.Д. из Новог Града, те А.Ж, З.А, Д.Т. и А.А. из Бањалуке уручен је прекршајни налог због ометања државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција, наведено је у саопштењу.

Алкотестирањем је утврђено да лице чији су иницијали Д.Д. има 2,22 промила алкохола у крви, А.Ж. 2,07 промила, З.А. 1,25 промила, Д.Т. 1,31 промил, док је лице А.А. одбило да се подвргне тестирању.

У саопштењу се истиче и да је у једном угоститељском објекту полиција затекла 11 малољетних лица која су конзумирала алкохол, што је потврђено алкотестирањем.

Власнику и конобару овог угоститељског објекта уручени су прекршајни налози због точења алкохола малољетницима, а о свему је обавијештен и Центар за социјални рад Бањалука, чији радници су изашли на лице мјеста и предузели мјере из своје надлежности.

Уручена су још три прекршајна налога радницима угоститељских објеката због почињеног прекршаја послуживање алкохолом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана