Бањалука: Ухапшено више навијача из Теслића због напада на грађане и полицајце

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Бањалучка полиција ухапсила је 11 навијача из Теслића осумњичених за напад на грађане и полицијске службенике, а код шест ухапшених утврђено је присуство дроге у организму, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Хапшење 11 навијача извршили су полицијски службеници Полицијске управе Бањалука заједно са Јединицом жандармерије Министарства унутрашњих послова Републике Српске, због сумње да су починили кривична дјела насилничко понашање, спречавање службеног лица у вршењу службене радње и тјелесна повреда.

Код наведених лица пронађена су и одузета два метална боксера, двије палице и бакља.

Ухапшени су подвргнути тестирању и присуство дроге анфетамин утврђено је код шест лица, а три лица су одбила тестирање.

У саопштењу се подсјећа да су навијачи из Теслића данас у 13.45 часова ненајављено дошли на стадион у Улици омладинска у Бањалуци и физички напали два грађанина.

“По одласку са стадиона, физички су напали два полицијска службеника ПУ Бањалука и једног полицијског службеника Јединице жандармерије, који су задобили тјелесне повреде. Два грађанина и полицијски службеници су због задобијених повреда затражили љекарску помоћ у Служби хитне медицинске помоћи Бањалука”, додаје се у саопштењу.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да је ријеч о наведеним кривичним дјелимa.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана