Бањалука: Турчин преварио двије фирме и новац пребацио себи

Небојша Томашевић
Бањалука: Турчин преварио двије фирме и новац пребацио себи

БАЊАЛУКА – Држављанин Турске М.Y. пријављен је бањалучком Окружном тужилаштву због сумње да је пресрео имејл комуникацију између фирми из Бањалуке и Њемачке и на свој рачун пребацио 15.620 евра.

Он је, како сазнајемо, измијенио инструкције за плаћање фактуре и тако новац које једна фирма слала другој пребацио себи.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да је држављанина Турске М.Y. пријављен тужилаштву због сумње да је починио компјутерску превару. 

- Наведено лице сумњичимо да је током  марта 2024. године, у циљу стицања противправне имовинске користи пресрело електронску пошту, те измијенило инструкције за плаћање између правних лица из Бањалуке и  Њемачке.  Тако је стекло противправну имовинску корист у износу од 15 620 евра-стоји у саопштењу.

Полицијска управа Бањалука упућује апел грађанима да повећају пажњу и опрез, те да уколико приликом комуникације путем електронске поште посумњају да се ради о превари, прије свега телефонски или на неки други начин, контактирају пошиљаоца и на тај начин провјере вјеродостојност података. Апелују на све да у случају примања сумњиве електронске поруке одмах обавијесте најближу полицијску станицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана