Бањалука: Стари полицијски знанац пао због крађа накита и сатова

Н.Т.
Бањалука: Стари полицијски знанац пао због крађа накита и сатова

БАЊАЛУКА – Габријел Митовић из Бањалуке ухапшен је због сумње да је починио више крађа, сазнаје "Глас Српске".

Према нашим информацијама он је током марта и априла провалио у више бањалучких станова те је крао разну робу и вриједне ствари. 

- Углавном је крао накит, сатове, а међу украденим стварима је и наруквица сваровски, прстен картиер, скупоцјени сат. Само у једном случају штета је око 7.000 КМ, а процјењује се да је вриједност укупне украдене робе већа од 15.000 КМ - рекао је наш извор.‚

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да Митовића терете да је починио четири тешке крађе.

- Лице Г.М. сумњичимо да је кривична дјела починило на подручју Бањалуке од  06. марта  до  09 априла ове године. Он је употребом физичке снаге и подесног алата отварао врата и прозоре балкона, а потом улазио у унутрашњост станова, гдје је проналазио и отуђивао новац, накит, ручне сатове. Материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи око 15.500 КМ- наводи се у саопштењу.

Додаје се да су током претреса  стана које користи осумњичени пронађени и одузети предмети који потичу из наведених кривичних дјела.

 

Митовић је од раније познат по кривичним дјелима, а хапшен је почетком јануара због крађа накита и скупоцјених сатова укупне вриједности од око 38.000 КМ. 

Привођен је крајем прошле године у акцији „Балкон" због сумње да је а провалио у три стана из којих је украо новац, накит, дукате и друге драгоцјености вриједне око 27.000 марака. 

Касније је пријављен да је починио још седам крађа којима је причинио штету од 19.200 КМ.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана