Бањалука: Полицијски инспектор притворен због полне злоупотребе дјетета

Небојша Томашевић
Бањалука: Полицијски инспектор притворен због полне злоупотребе дјетета

БАЊАЛУКА - Судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор полицијском инспектору З.П. (46) из Бањалуке којем се на терет ставља полна злоупотреба дјетета старијег од 15 година и злоупотреба службеног положаја или овлаштења.

Како је саопштено из Суда притвор му је одређен због бојазни од понављања кривичног дјела и бојазни од утицаја на свједоке, саучеснике или прикриваче и доказе.

- Осумњиченом З.П. се на терет ставља да је од 18. јула до 25. јула 2023. године у Бањалуци, у намјери стицања имовинске користи од Е.В. захтијевао да на име закупнине апартмана исплати новац лицу Д.М. која је издала под закуп апартман Е.В. Осумњичено лице З.П. је починило два кривична дјела полна злоупотреба дјетета старијег од петнаест година на штету малољетног дјетета - саопштено је раније из бањалучког Окружног тужилаштва.

Осумњичени З.П. је ухапшен заједно са Сарајком Е.В. (36) која је притворена због сумње да је малољетну особу наводила на проституцију. Раније је из Полицијске управе Бањалука саопштено да ће З.П. бити суспендован и против њега покренут унутрашњи поступак.

Незванично сазнајемо да су Е.В. и малољетница у Бањалуку стигле из Сарајева и изнајмиле апартман. Извор близак истрази је рекао да је током истраге прикупљено довољно доказа против осумњичених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана