Бањалука: Полиција дроновима и хеликоптером трага за пљачкашима

АТВ
Бањалука: Полиција дроновима и хеликоптером трага за пљачкашима

БАЊАЛУКА - Полиција интензивно трага за разбојницима који су извели филмску пљачку око два милиона марака у Бањалуци, а у потрагу је укључен и хеликоптер МУП-а Републике Српске.

Како сазнаје АТВ, хеликоптер је више пута надлијетао Залужане гдје је потрага за разбојницима добрим дијелом и сада усмјерена.

У потрази за возилом, којим су разбојници побјегли, користе се и дронови, а изузимани су и снимци са надзорних камера како из насеља Лауш, тако и са великог броја раскрсница са подручја Бањалука.

Незванично, на ноге подигнуте све расположиве снаге полиције. На неколико локација се налазе пунктови и полицајци са дугим цијевима.

Подсјетимо, тројица разбојника данас у насељу Лауш спремили сачекушу власници мјењачнице, те је напали када је са великом количином новца дошла до куће. На жену је насрнуо један од разбојника и отео јој три торбе у којима се, према незваничним информацијама, налазило око два милиона марака. Разбојници су побјегли црним аутомобилом ”сеат”, за којим се и даље трага.

Лопов који је однио торбе пуне новца није пријетио оружјем

Станари улице, у којој се пљачка догодила, испричали су да је црни ”сеат”, са страним регистарским ознакама, сатима био паркиран у улици. Тек касније им је постало јасно и због чега.

Прве информација с терена указују да су пљачкаши били маскирани, те да им је након напада на мјесту пљачке испао сузавац.

Детаљи филмске пљачке у Бањалуци: У три торбе однијели два милиона КМ

Из ПУ Бањалука огласили су се саопштењем у којем наводе да је у току рад на расвјетљавању пљачке и откривања извршиоца.

”Наиме, данас око 16.30 часова, ПУ Бањалука, пријављено је да је у Бањалуци непосредно прије пријаве, непознато лице из руку оштећеног лица истргло торбе у којима се налазио већи износ новца“, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана