Бањалучко тужилаштво тражи продужење притвора Стефану Главићу

ГС
Foto: АТВ

Бањалучко тужилаштво затражило је продужење притвора Стефану Главићу (28) званом Глава из Бањалуке због сумње да је покушао убити суграђанина Дејана Вишекруну.

Покушај убиства догодио се 9. јануара ове године око један час послије поноћи у Љубачеву код Бањалуке.

Главић је након краће свађе испалио више хитаца према Вишекруни из пиштоља марке “CZ” 999 “Scorpion”.

Вишекруна је погођен са два хица у груди и лијеву надлактицу, а након рањавања уз обилно крварење је пао на земљу.

Главић је након свега позвао полицији и рекао да је убио комшију.

Главић и Вишекруна су 8. јануара увече дошли код заједничког пријатељана славу. Док су били у кући, између њих није било никаквих тенизија и нормално су комуницирали.

– Вишекруна је први дошао на славу око 21 час и пио је ракију, али није био пијан. Око поноћи је на славу дошао и Главић који је био у прилично пијаном стању, али између них није било сукоба. Сви су се шалили и дружили – испричао је раније извор упућен у истрагу.

Додао је да је око један час иза поноћи Вишекруна устао и поздравио се и рекао да иде кући. Одмах иза њега устао је и Главић и рекао да иде и он пошто је уморан, пише Српскаинфо.

– Њих двојица су поздравили и загрљени изашли из куће, због чега нико није могао ни претпоставити да би се могао десити неки проблем. Међутим, само десетак минута касније зачула се галама, али и пуцњава – појашњава саговорник.

Свједоци тврде да су их видјели како се нагуравају на путу и да је у једном тренутку Вишекруна рекао „Пуцај, пуцај“. Њихов сукоб је покушала раставити Стефанова мајка, али је пала док је их је раздвајала.

– Тада је Стефан подигао пиштољ и у правцу Дејана испалио два хица, док се чуло да неко од свједока говори „ Не, не пуцај“. Један од очевидаца је притрчао и ухватио Стефана за руку, а он је том приликом у ваздух испалио пет или шест хитаца, а затим је пиштољ бацио у снијег – рекао је поменути извор.

Након што га је погодио са два хица, Вишекруна је пао на земљу и лежао у локви крви.

Присутни који су се ту затекли,међу којима је био и Стефанов отац, покушали су помоћи повријеђеном младићу и ставили су га у возило и одвезли у Хитну.

Стефанова мајка је током саслушања у полицији тврдила да је он хтио да загрли Дејана да се помире, али да је Вишекруна рекао да то могу ријешити само тучом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана