Бањалучки адвокат Драган Ступар иде пред тужиоца Тужилаштва БиХ

Н.Т.
Foto: Принтскрин

БАЊАЛУКА – Адвокат Драган Ступар из Бањалуке као и Страхиња Пандуревић из Пала  и Бојан Ђокић звани Ђурђо из Зворника након хапшења у акцији "Спартакус" предати су у надлежност Тужилаштва БиХ, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова Републике Српске овом акцијом обухваћено је укупно 10 особа.

- Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске је  лица Д.С. из Бањалуке,  Б .Ђ. из Зворника и С.П. из Пала предала Тужилаштву БиХ коме је поднијела извјештај против 10 лица због  кривичних дјела организовани криминал, неовлаштени промет опојних дрога, прање новца, фалсификовање исправе, помоћ извршиоцу послије извршеног кривичног дјела и давање дара или других облика користи-наведено је у саопштењу МУП-а РС.

Додали су да је акција "Спартакус" реализована под надзором и у сарадњи са Тужилаштвом БиХ, Федералном правосудном полицијом Краљевине Белгије и ЕУРОПОЛ-ом. 

Наводи се да су осим припадника Управе за организовани и тешки криминалитет, учествовали  и полицијски службеници полицијских управа Бањалука, Источно Сарајево и Зворник. 

- У оквиру акције, на подручју Бањалуке, Источног Сарајева и Зворника извршено је више претреса локација и возила лица лишених слободе, приликом чега је одузето више предмета који ће послужити као докази у кривичном поступку. Под надзором Тужилаштва БиХ, наставља  се даља  истрагу у циљу идентификовања и других чланова организоване криминалне групе-стоји у саопштењу МУП-а РС.

Ухапшену групу  повезују са Бојаном Раонићем (41) из Зворника, који у Белгији служи затворску казну због организованог криминала и трговине дрогом.

Раонић је означен као један од организатора шверцера дрогом. Како је раније наведено докази у овом предмету прибављени су из апликација „СКАЈ“ и „АНОМ“. 

Како сазнаје АТВ осим наведених у овом предмету  пријавом су обухваћени Златан Ћук из Бијељине и Томислав Петровић из Пала, који се налазе у бјекству, Раонићева мајка Милада и други.

Већина осумњичених има богате досијее и Страхиња Пандуревић хапшен је  након туче и пуцњаве у септембру 2022. године у кафићу на Палама, када је привођен и Младен Самарџија, један од најтраженијих бјегунаца.  

Бојан Ђокић је у предмету ”Папирус” осуђен на двије и по године затвора јер је био дио организоване криминалне групе која се бавила  крађама идентитета и набавкама  пасоша БиХ криминалцима из региона.

У истом предмету Раонић је осуђен на пет година затвора, али није одлежао казну јер је  у међувремену је ухапшен и осуђен у Белгији.

Бањалучки адвокат Драган Ступар хапшен је у акцији "Адвокат"  у децембру лани због сумње да је починио породично насиље, напад на судију или јавног тужиоца, те због посједовања оружја.

Он је након саслушања у Републичком тужилаштву пуштен је да се брани са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана