Бањалучка полиција за једну ноћ из саобраћаја искључила 36 возача због алкохолисаности

Срна
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Бањалучка полиција је за једну ноћ искључила из саобраћаја 36 возача код којих је утврђена недозвољена концентрација алкохола у крви од 827 алкотестираних учесника у саобраћају, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Акцију појачане контроле учесника у саобраћају службеници Полицијске управе Бањалука реализовали су у ноћи између суботе и недјеље, а том приликом је издато 37 прекршајних налога.

Од укупно 36 возача, 20 их је санкционисано јер су имали од 0,31 до 0,80 промила алкохола у крви, 13 возача због концентрације алкохола од 0,81 до 1,50 промила, а два возача су ухапшена и задржана у службеним просторијама до истрежњења због концентрације алкохола у крви веће од 1,5 промил.

Санкционисан је и један возач млађи од 21 године, односно са мање од три године возачког искуства. Полицијски службеници су код једног возача посумњали да управља возилом под дејством дроге или психоактивних лијекова и код њега је утврђено присуство дроге ТХЦ и амфетамин у организму.

Полицијска управа Бањалука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана