Бањалучка полиција разбила групу лопова: "Оперисали" широм Српске!

Небојша Томашевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Бијељинац Цвијетин Глигић (18) и више малољетника из Бањалуке ухапшени су у акцији "Копи" због сумње да су починили 23 кривична дјела међу којима највише крађа у којима су причинили штету од око 115.500 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Према незваничним информацијама они су у Бијељини,украли "мерцедес" с којим су се довезли до Станара гдје су провалили у православну цркву и украли новац. Такође, терете се да су на подручју Бањалуке провалили у један стан.

-  Углавном су крали новац, накит,  мобилне телефоне и лап топ рачунаре. Нису типовали крађе већ су ишли насумично - рекао је извор близак истрази.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука,наводећи иницијале,  акција је спроведена јуче.

- Лице Ц.Г. је лишено слободе истог дана око 11 часова у Бањалуци, због постојања основа сумње да је на подручју града Бањалука, заједно са више малољетних лица починило 18 кривичних дјела тешка крађа и кривична дјела оштећење и одузимање туђе ствари и крађа, на подручју Бијељине једно кривично дјело тешка крађа и на подручју општине Станари једно кривично дјело тешка крађа. Материјална штета причињена извршењем наведених кривичних дјела износи око 115 500 КМ - стоји у саопштењу

Додаје се да лице Ц.Г. сумњиче да је починило и кривично дјело угоржавање сигурности на штету малољетног лица у циљу прикривања напријед наведених кривичних дјела.

- Све мјере и радње предузимају се под надзором дежурног тужиоца и тужиоца за малољетнике Окружног јавног тужилаштва Бањалука. Лице Ц.Г. ће данас уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а мјере и радње према малољетним лицима се предузимају у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку - стоји у саопштењу.

Наводе да су акцијом "Копи" полицијски службеници Полицијске управе Бањалука расвијетлили 23 кривична дјела из области имовинског криминалитета извршена на подручју Бањалуке, Бијељине и Добоја, те идентификовали извршиоце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана