Бањалучанка ухапшена због пријетећих мејлова телевизији и политичкој странци

ГС
Бањалучанка ухапшена због пријетећих мејлова телевизији и политичкој странци

БАЊАЛУКА – Бањалучка полиција ухапсила је Н.Ш. из овог града због сумње да је упутила пријетећи мејл редакцији Алтернативне телевизије (АТВ), као и на мејл адресу једне политичке странке.

Ради се о особи која је и раније пријетила главној и одговорној уредници АТВ-а као и другим уредницима ове телевизије, пише АТВ.

У Полицијској управи Бањалука наводе да је Н.Ш. осумњичена за два кривична дјела угрожавање сигурности.

-Лице Н.Ш. се сумњичи да је 3. јануара, на званичну мејл адресу политичке странке са сједиштем у Бањалуци и 13. јануара године на мејл адресу телевизије послало поруке, чији садржај је код запослених лица изазвао осјећај страха и угрожености - саопштено је из ПУ Бањалука.

На основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, извршен је претрес стана и других просторија у Бањалуци које Н.Ш. користи.

-Том приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела - наводе у полицији.

Додају да су све мјере и радње преузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

-Након комплетирања и документовања предмета против лица Н.Ш. биће поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима - наводе у полицији.

У мејлу који је стигао АТВ-у писало је: "Шта радите ви тешки криминалци по Бањалуци цијело вријеме и на коме се ви покушавате непрестано богатити и чије ви богатство снимате и покушавате политизовати, мајку ли вам ј**** криминалну? Немој да вам уђем у ту зграду АТВ и да вас све набијем на ваш екран и побијем јавно пред цијелим свијетом! 

Склоните се од туђих живота и престаните глумити да сте неуништиви и неискључиви. А тог вашег Додика ћете сви оплакати и то ускоро, а не преко њега и вашег криминалитета себе богатити преко снимања туђих живота!“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана