Бањалучанину 20 мјесеци затвора за грам кокаина!

НЕБОЈША ТОМАШЕВИЋ
Бањалучанину 20 мјесеци затвора за грам кокаина!

БАЊАЛУКА – Немања Ајдарић (28) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на јединствену казну од годину и осам мјесеци затвора због продаје кокаина и давања другима да конзумирају ту дрогу.

Он је добио  десет мјесеци затвора  за кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, односно продају грам кокаина  те још  годину за кривично дјело омогућавање уживања дрога јер је другима дао поменуту дрогу да конзумирају. Суд му је затим изрекао јединствену казну од 20 мјесеци затвора.

Пресуду је изрекло вијеће којим предсједавала судија Зорица Барош која је појаснила да су оптуженом изречене казне испод законског минимума.

- Суд је из доказа утврдио  да је оптужени починио  кривична дјела за која се терети, односно да је продао грам кокаина Миодрагу Толимиру  те да је у два наврат давао дрогу на уживање Немањи Радишићу и Давиду Малбашићу са којима ју је заједно конзумиао. Приликом одмјеравања казне суд је у виду имао све околности, а  као олакшавајуће је узето његов неосуђиваност -  рекла је судја Барош.

Ајдарић је пресудом обавезан да плати трошкове кривичног  поступка од 550 КМ и трошкове судског паушала од 150 КМ.

Објави пресуде присуствовала је тужилац Сања Гузина, док оптужени и његов адвокат нису били присутни.

Према песуди  Ајдарић је осуђен јер  је 14. августа прошле године неовлаштено продао  грам кокаина Миодрагу Толимиру за 150 КМ. 

Даље се наводи да је дан касније 15. августа око 1.30 часова у угоститељском објекту "Ђера" раније “К4” Немањи Радишићу и Давиду Малбашићу дао да уживају кокаин. Наводи се да их је у два наврата позвао у тоалет, гдје је на  мермерној плочи изнад водокотлића развукао линије кокаина, којом приликом су сви  заједно конзумирали ту дрогу. 

Током судског поступка свједок  тужилаштва Миодраг Толимир у суду испричао  да је од оптуженог узео грам кокаина, зашто му је дао 150 КМ као награду, али да му он није тражио новац. Он је испричао да се то десило 13 или 14. августа лани те га питао имао ли кокаина да му донесе, а он му је рекао да ће му јавити. Појаснио је да је Ајдарић касније дошао "мерцедесом" и да је он ушао у ауто и питао га да ли је донио оно што је тражио.

-  Рекао је јесам, ето ти на сицу, не требаш ми плаћати. Ипак сам му као награду дао 50 КМ и послије још 100 КМ у клубу "К4"  у којем смо се видјели - рекао је Толимир.

Свједок је појаснио да купљену дрогу уживао у свом возилу испред поменутог клуба и  да је тако из локала излазио два или три пута да конзумира дрогу. Рекао је да га је касније затекао полицијски инспектор како "ушмркује дрогу" и да је код њега нашао пакетић 0.33 грама кокаина који му је дао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана