Бањалучанину предложен притвор због крађа накита и сатова

Ј. Са.
Бањалучанину предложен притвор због крађа накита и сатова

БАЊАЛУКА – Окружно тужилаштво Бањалука предложило је Основном суду у овом граду одређивање притвора за Габријела Митовића (42) из Бањалуке због кривичног дјела тешка крађа.

У саопштењу ОЈТ наведено је да је осумњичени Митовић од 06. марта до дана 09. априла у Бањалуци, у намјери стицања противправне имовинске користи употребом алата и физичке снаге улазио у станове оштећених И.П. Д.Ч. Ј.К. и З.Р.

- Том приликом је присвојио накит, новац, сатове и друге предмете. Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због бојазни да ће осумњичени поновити кривично дјело. О приједлогу ће одлучити судија за претходни поступак Основног суда – саопштено је из тужилаштва.

Митовић је у само једном свом „походу" на станове, власницима нанио штету од око 7.000 КМ, а процјењује се да је вриједност укупне украдене робе већа од 15.000 КМ.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, раније су саопштили да Митовића терете да је починио четири тешке крађе.

Додаје се да су током претреса  стана које користи осумњичени пронађени и одузети предмети који потичу из наведених кривичних дјела.

Митовић је од раније познат по кривичним дјелима, а хапшен је почетком јануара због крађа накита и скупоцјених сатова укупне вриједности од око 38.000 КМ. 

Привођен је и крајем прошле године у акцији „Балкон" због сумње да је провалио у три стана из којих је украо новац, накит, дукате и друге драгоцјености вриједне око 27.000 марака. 

Касније је пријављен да је починио још седам крађа којима је причинио штету од 19.200 КМ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана