Предложен притвор Бањалучанину: Уз пријетњу металном шипком, опљачкао кладионицу

Јасмина Салопек
Предложен притвор Бањалучанину: Уз пријетњу металном шипком, опљачкао кладионицу

БАЊАЛУКА – Окружно тужилаштво у Бањалуци предложило је притвор за Дариа Мирјанића (36) из овог града, осумњиченог да је пријетећи арматурном шипком од радника кладионице "Моzzart" украо око 4.400 КМ, сазнаје "Глас Српске".

Мирјанићу, који је осумњичен за разбојништво, притвор је предложен након испитивања за почињено кривично дјело.

Из Окружног тужилаштва Бањалука саопштили су да је притвор предложен и због опасности да би боравком на слободи осумњичени могао утицати на свједоке, поновити кривично дјело и јер би могло доћи до нарушавања јавног реда и мира.

- О приједлогу за одређивање притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци – саопштено је из тужилаштва. Мирјанић је ухапшен у суботу око девет часова, након што је од радника спортске кладионице у Бањалуци украо новац из касе а потом побјегао.

Из Полицијске управе Бањалука раније су саопштили, уз навођење иницијала, да су предузимањем оперативних мјера и радњи ухапсили осумњиченог, те да су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са разбојништвом, а који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Осумњичени се терети да је јуче у 21:00 часова у Улици царице Милице у Бањалуци у кладионици "Моцарт", пријетећи арматурном шипком, од радника кладионице украо око 4.400 КМ, а затим побјегао. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана