Бањалучанин „украо“ туђи профил на друштвеној мрежи па тражио новац

Небојша Томашевић
Бањалучанин „украо“ туђи профил на друштвеној мрежи па тражио новац

БАЊАЛУКА – Полиција је ухапсила А.О. (33) из Бањалуке због сумње да је неовлашћено приступио профилу једне особе на друштвеној мрежи те се лажно представљао и од других особа тражио новац.

Сумњиче га и за преваре на подручју Чајница и Грачанице.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, А.О. ухапшен јуче након опсежне истраге, а да преузимање профила и превара полицији су пријављени 4. априла.

- Оштећено лице пријавило је да је непознато новлашћено приступило његовом профилу на друштвеној мрежи, те преузело контролу над профилом, а потом се са циљем стицања противправне имовинске користи лажно представљало и друга лица довело у заблуду тражећи уплату новца преко онлајн система за куповину - рекли су у полицији.

Истакли су да је након хапшења на основу судске наредбе уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног  тужилаштва Бањалука, претресен стан и друге просторије у Бањалуци које користи О.А

- Том приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела. Над лицем О.А. ће бити извршена криминалистичка обрада и због постојања основа сумње да је на подручју које оперативно покрива Полиција Брчко дистрикта БиХ и Полицијске станице Чајниче и Грачаница починило кривично дјело превара - стоји у саопштењу.

О.А. бањалучка полиција терети за неовлаштен приступ заштићеном компјутеру, компјутерској мрежи, телекомуникационој мрежи и електронској обради податка и превара.

Истакли су да ће против њега бити поднесен извјештај Окружном тужилаштву у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана