Бањалучанин ухапшен због три крађе

Н.Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА -  Ранко Цвишић (38), од раније познат по кривичним дјелима, ухапшен је због сумње да је починио три крађе у којима је украо око 2.000 КМ, потврђено је „Гласу Српске“

Њега је полиција пронашла и ухапсила 14. децембра убрзо након што је провалио у једну роштиљницу у насељу Обилићево, а ефикасном  истрагом откривено је да се може повезати са још двије дрске крађе.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштено је да га терете за тешку крађу и двије дрске крађе.

- Полицији је 14. децембра пријављено да је непозната особа провалила у роштиљницу у Бањалуци и украла око 1.500 КМ. Предузимањем оперативних мјера и радњи полицијски службеници су дошли до сазнања да се у везу са извршењем наведеног кривичног дјела може повезати Р.Ц. па је и ухапшен. Истрагом је утврђено да се то лице доводи и у везу са дрском крађом која је почињена  на штету  једне спортске кладионице која је почињена 10. новембра –рекли су у ПУ Бањалука.

Додали су да Р.Ц. сумњиче и да је  3. децембра кроз прозор провалио у студио апартман у Бањлуци те из једне собе украо новчаник са личним документима и новцем у износу од 100 КМ.

- Током криминалистичке обраде код лица Р.Ц. пронађени су и уз потврду одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио полицијским службеницима да се након комплетирања и документовања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука достави извјештај о почињеним кривичним дјелима- рекли су у полицији.

Цвишић је како сазнајемо из спортске кладионице 10. новембра од раднцие  отео  550 КМ. Он је у кладионицу упао у вечерњим часовима и галамећи од раднцие отео новац и побјегао.

Цвишић је од раније познат по кривичним дјелима, а 2012. године осуђен је у бањалучком Окружном суду на двије године затвора због покушаја убиства Здравка Калабића. Годину раније хапшен је због сумње да је провалио у осам фирми и домаћинстава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана