Бањалучанин ухапшен због пријетњи преко Фејсбука

ГС
Foto: Илустрација

МРКОЊИЋ ГРАД - Припадници Полицијске управе Мркоњић Град ухапсили су данас М.Д. из Бањалуке због сумње да је путем лажних профила друштвене мреже Фејсбук пријетио једној особи из Мркоњић Града.

Оштећени је пријавио полицији 23. фебруара да му непозната особа, у периоду од фебруара 2021. године, па до пријаве, путем друштвене мреже Фејсбук са више лажних профила на његов налог упућивао поруке пријетећег садржаја.

"Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град на основу оперативног рада на терену и прикупљених информација дошли су до сазнања да је осумњичени за наведено кривично дјело М.Д. из Бањалуке, те су на основу наредбе Основног суда Мркоњић Град, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, у улици Карађорђевића, извршили претрес куће коју користи осумњичени" рекла је портпарол ПУ Мркоњић Град Божана Вулин.

Током претреса пронађена су и привремено одузета три рачунара, два мобилна телефона и један модем. Одузети предмети ће послужити као доказ у кривичном поступку.

Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука обавијештен је о свим околностима и прикупљеним чињеницама и који је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде пусти на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за кривично дјело „Угрожавање сигурности".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана