Бањалучанин ухапшен због преваре с нострификацијом диплома

Небојша Томашевић
Бањалучанин ухапшен због преваре с нострификацијом диплома

БАЊАЛУКА – Полиција је ухапсила и испитала С.Н. из Бањалуке због сумње да је преварио двије особе којима је сачинио и овјерио лажну нострификацију диплома за рад у иностранству.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, поменутом се на терет ставља да је починио кривична дјела фалсификовање исправе и превара.

- С.Н. сумњичимо да је наведена кривична дјела извршио на начин да је од августа 2022. године до јуна 2023. године у Бањалуци у намјери да за себе прибави противправну имовинску корист лажним приказивањем чињеница да је запослен у агенцији која се бави посредовањем при запошљавању у Аустрији и Њемачкој, довео у заблуду два оштећена лица из Бањалуке, те сачинио и фалсификованим печатом овјерио лажне исправе које су оштећена лица потписала, те му за наводну нострификацију диплома дала новац у укупном износу од 530 КМ – наводи се у саопштењу.

Додаје се да су током криминалистичке обраде од  С.Н. уз потврду одузета два печата у пластичним кутијама.

- Обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и документовања предмета против лица С.Н. биће поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима. Полицијска управа Бањалука упућује апел грађанима да све случајеве напријед описаних превара пријаве позивом на 122 или лично у надлежну полицијску станицу – стоји у саопштењу ПУ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана