Ненад Радинковић ухапшен због отмице!

Н. Т.
Ненад Радинковић ухапшен због отмице!

БАЊАЛУКА - Ненад Радинковић из Бањалуке. одраније познат полицији по многим кривичним дјелима, ухапшен је због сумње да је отео једног познаника те од његове породице тражио више стотина хиљада евра, потврђено је "Гласу Српске". Према ријечима извора блиског истрази он је чак добио дио новца којег му је породица отетог платила, а осумњичени је накнадно ухапшен.

- Осумњичени је изнајмио викендицу изван Бањалуке гдје одвео тог човјека те је од његовог брата тражио више стотина хиљада евра.  У викендици га је малтретирао тражећи новац тако да је породица отетог дио и платила. Касније полиција успјела да открије ко стоји иза свега и отмичар је брзо ухапшен прије него је добио сав тражени новац-рекао је наш извор.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи његове иницијале, саопштено је да је поменути ухапшен због више кривичних дјела.

- За наведено лице Н.Р. постоје основи сумње да је починило кривично дјело спречавање доказивања, а да је претходно дана 17/18.05.2024. године извршило кривична дјела отмица и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја-наведено је у саопштењу.
Истакли су да је Н.Р. данас предат у надлежност Републичког јавног тужилаштва Републике Српске,.
Акцију хапшења су извели припадници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Радинковић иза себе има подебљи криминални досије и лани је хапшен због сумње да је  заједно са још једном особом у Лакташима претукао младића. 

Он је у јавности познат по саобраћајној несрећи у којој је 2011. године погинуо Никола Ђуровић. Радинковић је за то добио четири године затвора, а након пресуде је побјегао у Француску. Тамо је ухапшен 2013. године кријумчарења оружја. Он је ухапшен у француском граду Гонес, након што је заједно са сарадницима  аутомобилом у Француску прокријумчарио  11 "калашњикова", 17 пиштоља, три "шкорпиона“, осам аутоматских пиштоља, 20 оквира с муницијом и пет пригушивача.
Због овог случаја, Радинковиће је, наводно, осуђен на осам година затвора.

За њим је била и расписана потјерница јер се није одазвао на издржавање казне затвора за саобраћајку и ухапшен је по Интерполовој потерници у јуну 2018. године ухапшен у Бриселу. Крајем октобра изручен је у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана