Бањалучанин ухапшен због напада на раднике Центра за социјални рад: Пријетио убиством ако му одузму дијете

Н.Т.
Бањалучанин ухапшен због напада на раднике Центра за социјални рад: Пријетио убиством ако му одузму дијете

БАЊАЛУКА - Полиција је ухапсила М. И. из Бањалуке због сумње да је пријетио радницима бањалучког Центра за социјални рад И.М. и Б.Ћ. којима је рекао да ће их побити, потврђено је "Гласу Српске".

 

Из Полицијске управе Бањалука, саопштили су да се све десило 29. септембра.

- Полицији су  радници Центра за социјални рад Бањалука И.М. и Б.Ћ. пријавили да им је М. И. у просторијама Центра упутио више пријетњи по живот и тијело те изазвао одјећај угрожености. М.И. је ухапшен и испитан - саопштила је ПУ Бањалука.

Додали су да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који се изјаснио да се у конкретном случају ради о кривичном дјелу угрожавање сигурности

- Тужилац је наложио да се након комплетирања предмета против осумњиченог достави извјештај о почињеном кривичном дјелу у редовној процедури-саопштила је полиција не наводећи детаље.

Директорица Центра за социјални рад Ирена Јолџић рекла је да се све десило након што је Центру пријављено се у једној породици занемарује и злоставља дијете.

- Наши радници су позвали баку која је била старатељ дјетета, али је у Центар дошла друга особа која је била агресивна и пријетила. Рекао је да ће да убије нашу радницу ако му изузму дијете. То су биле пријетње у смислу "кунем вам се ако ми узмете дијете побићу вас".  Наши радници су се јако уплашили - казала је директорица Центра за социјални рад Ирена Јолџић.

Истакла је да је случај пријавила полицији и да не може да допусти да се пријети радницима који само раде свој посао и помажу другима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана