Стари полицијски знанац пао због крађа тешких 38.000 КМ: Из станова однио накит и сатове

Небојша Томашевић
Стари полицијски знанац пао због крађа тешких 38.000 КМ: Из станова однио накит и сатове

БАЊАЛУКА – Габријел Митовић из Бањалуке, од раније познат по сукобу с законом, ухапшен је због сумње да је починио осам крађа у којима је крао новац, накит, парфеме и друге ствари укупне вриједности од око 38.000 КМ, потврђено је „Гласу Српске.

- Осумњичени Г.М. је користио је одсуство власника из станова и кућа, те употребом физичке снаге и подесног алата насилно отварао врата и прозоре балкона. Потом је улазио у унутрашњост и крао различите предмете и новац, чиме је прибавио противправну имовинску корист од око 38.000 КМ - навели су из ПУ Бањалука.

Додају да су на основу наредбе дежурног судије Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, претресени куће и друге просторије које користи осумњичени.

- Том приликом је пронађена и уз потврду одузета већа количина златног и сребрног накита, мушких и женских ручних сатова, парфема и других предмета, који потичу из кривичних дјела. Обавијештен  је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који се изјаснио да се након комплетирања и документовања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука против Г.М. достави извјештај о почињеним кривичним дјелима у редовној процедури – рекли су у полицији.

Митовић  је познат по кривичним дјелима и хапшен је више пута због разних кривичних дјела.

Привођен је крајем прошле године у акцији „Балкон“ због сумње да је а провалио у три стана из којих је украо новац, накит, дукате и друге драгоцјености вриједне око 27.000 марака. Касније је пријављен да је починио још седам крађа којима је причинио штету од 19.200 КМ.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана