Бањалучанин ухапшен због крађа алата вриједног 8.570 КМ

ГС
Бањалучанин ухапшен због крађа алата вриједног 8.570 КМ

БАЊАЛУКА – Полиција је ухапсила В.М. из Бањалуке због сумње да је у неколико наврата на градилиштима у Бањалуци украо алат и каблове укпуне вриједности од око 8570 КМ.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука поменути је ухапшен због сумње да је починио тешку крађу и двије крађе.

- Наведено лице се сумњичи да је тешку крађу починило 1. септембра ове године на начин да је насилно отворило дрвени сандук на једном градилишту у Бањалуци.

Том приликом је пронашло и отуђило већу количину грађевиског алата, бушилица, брусилица, моторну пилу, разне каблове, чиме је фирми из Бањалуке причинило материјалну штету од око 7.500 КМ-стоји у саопштењу полиције.

Додаје се да је осумњичени В. М. 13. новембра лани и 19. септембра ове године са градилишта у Бањалуци украо каблове укупне вриједности од око 1 069 КМ.

Како наводе В.М. је ухапшен 22. септембра и током криминалистичке обраде од њега су одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведних кривичних дјела.

- Код њега су пронађени и одузети бушилица са чекићем марке „bosch“, брусилица марке „daewoo“, продужни каблови и кључеви за шарафе. О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и документовања предмета против наведеног лица слиједи достављање извјештаја о почињеним кривичним дјелима Окружном јавном тужилаштву Бањалука-пише у полицијском саопштењу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана