Бањалучанин ухапшен након вишемјесечног бјекства, остаје у притвору

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Припадници МУП-а РС ухапсили су Михајла Павловића (20) рођеног у Бањалуци, који је дужи временски период био у бјекству на територији Србије, саопштило је данас Тужилаштво БиХ.

Како се наводи осумњиченог за кривотворење новца и исправе, ухапсили су припадници јединице за интервенције Бањалука, а Суд БиХ одредио му је притвор.

Како се појашњава у саопштењу, наведени је обухваћен је истрагом Тужилаштва БиХ и МУП-а РС, која се односи на двојицу осумњичених са подручја Бањалуке, који су осумњичени су у стану на подручју Бањалуке, набавили техничку опрему те вршили кривотворење новчаница валуте КМ, документације за кредите, докумената различите намјене, као и ПЦР тестова за ковид 19, потребних за боравак, путовања и кретање, чиме се проузроковала велика опасност за здравље и базбједност грађана.

"Осумњичени је био у бјекству након акције МУП-а РС у којој су у Бањалуци, код двојице осумњичених, пронађене кривотворене новчанице, документи разних намјена, као и кривотворени ПЦР тестови, којима се угрожава здравствена сигурност грађана", појашњено ј у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана