Бањалучанин притворен због напада и изнуде: Тражио 3.000 КМ од адвоката, па га претукао

Н. Т.
Бањалучанин притворен због напада и изнуде: Тражио 3.000 КМ од адвоката, па га претукао

ДЕРВЕНТА - Игор Латиновић (44) из Бањалуке осумњичен је да је претукао адвоката Дејана Бијелића из Дервенте и од њега покушао да изнуди 3.000 КМ које је изгубио у спору против Бијелићевог клијента.

Све се десило 5. марта близу Полицијске станице Дервента, а Латиновићу је након напада у Окружном суду у Добоју одређен притвор.

- Латиновић је дошао у канцеларију код Бијелића те му пријетио и тражио да му врати новац који је изгубио у спору против његовог клијента. Адвокат му је рекао да с тим нема ништа и када је видио да је ђаво однио шалу, покушао га је смирити, те му предложио да оду до банкомата да подигне  новац - казао је извор близак истрази.

Додао је да је адвокат, када је пролазио поред Полицијске станице Дервента, рекао Латиновићу да ће га пријавити и кренуо у зграду полиције.

- Он га је тада напао и брутално тукао ногама и рукама. Тад је наишао полицајац, који је зауставио насилника и спасио адвоката - каза је извор близак истрази.

Из Полицијске управе (ПУ) Добој саопштили су да Латиновића терете за изнуду и насилничко понашање.

- Постоји основ сумње да је И. Л. 5. марта дошао до адвокатске канцеларије у Дервенти и пријетио адвокату, а потом од њега тражио новац. Због страха и угрожености за живот адвокат је пристао, те на путу до банкомата, пролазећи поред Полицијске станице Дервента, кренуо је да уђе у станицу да затражи помоћ. Тада га је И. Л. више пута ударио, а даљи напад је спријечио полицијски службеник - рекли су у ПУ Добој.

Бијелић се није јављао на телефонске позиве “Гласа Српске”. Адвокатска комора Републике Српске осудила је напад и позвала надлежне да утврде све околности овог случаја, те казне починиоца. Латиновић је познат по кривичним дјелима, насилничком понашању, а 2019. је сумњичен за крађу 10.000 КМ из стана у Дервенти.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана