Бањалучанин осумњичен за убиство заштитара и пљачку поште у Никшићу „пао“ у Србији

Небојша Томашевић
Бањалучанин осумњичен за убиство заштитара и пљачку поште у Никшићу „пао“ у Србији

БЕОГРАД - Бањалучанин Срђан Свјетлановић (29), један од осумњичених за пљачку поште у Никшићу 20. октобра прошле године, у којој је убијен радник обезбјеђења Љубиша Мрдак, ухапшен је синоћ у Београду, потврђено је незванично „Гласу Српске“.

Српски медији наводе да се Свјетлановић мјесецима налазио у бјекству и ухапшен је на основу Интерполове потјернице.

-Бјегунац је лоциран и пронађен у једном стану у Београду. У претресу стана пронађено је више докумената с његовом фотографијом и лажним идентитетима – казао је извор близак истрази медијима у Србији.

За ову пљачку осумњичени су  и Петар Золак (33) из Лакташа и Стојан Албијанић (27) из Билеће, који су притворени у Бањалуци, те Митар Кнежевић (40) из Никшића, који је означен као организатор пљачке и Стефан Регојевић (33) из Бањалуке, који су притворени у Црној Гори.

Медији у Србији наводе  да су у бјекству још и осумњичени Немања Миљковић (Немања Каурин) и Давид Бањац (Давид Павловић).

Крваво разбојништво извршено је 20. октобра, а из поште је украдено 423.000 евра.

Пљачкаши су на паркингу иза поште у „нисан кашкаију“ са регистарским ознакама БиХ чекали транспорт новца пошту.

Били су наоружани са двије аутоматске пушке, пиштољем и бибер спрејом. Прво су напали два радника обезбјеђења „Секјурити и гард Монтенегро“ које су попрскали бибер спрејом и ударали кундацима.

Мрдак је колегама прискочио у помоћ и убијен је из близине хицем из пушке, калибра 7.62 мм.

За то вријеме, друга двојица пљачкаша вреће с новцем убацивали су у џип којим су дошли. Према изјавама очевидаца, пљачкаши су имали на себи дуже кабанице и капуљаче.

Након што су покупили новац разбојници су побјегли и у мјесту Гребице запалили „нисан“ за који је утврђено да је 8. септембра украден у Шантићевој улици у Дервенти. Испоставило се да су на возилу биле неприпадајуће регистарске ознаке, на којима је раније возило снимљено надзорним камерама.

Управо је „кашкаи“ био кључни траг који ће довести до расвјетљавања цијелог случаја. На основу њега идентификован је први осумњичени и утврђено је на који начин и када је прешао границу БиХ и Црне Горе.Током истраге утврђено да су скоро сви учесници у убиству из Бањалуке.

Дошло се и до вишеструко осуђиваног разбојника Кнежевића, који је убрзо ухапшен. Велику помоћ у истрази је пружило и Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске и откривени су идентитети осталих осумњичених.

Претресано и провјерено на десетине станова у Црној Гори, као и дестине у БиХ. Црногорска полиција изузела је надзоре са 250 камера, анализирала телекомуникације, испитала свједоке… Утврђено је да група дјеловала организовано и снихронизовано од јуна мјесеца. Припремили су оружје, изнајмили више станова и у различитим фазама у планирању пљачке користили су најмање седам возила.

Сви осумњичени важе за безбједносно интересантне особе. Срђан Свјетлановић доводио се у везу са црногорским клановима. Хапшен је због учешћа у пуцњавама у Бањалуци и Подгорици.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана