Бањалучанин осумњичен за дјечју порнографију спроведен у тужилаштво (ВИДЕО)

АТВ
Foto: Принтскрин видео АТВ

БАЊАЛУКА - Бањалучанин В.Б, који је јуче ухапшен због сумње да је починио кривично дјело искориштавање дјеце за порнографију, данас је спроведен у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Како је АТВ јуче незванично објавио, ради се о Велимиру Балабану који је од раније познат по сексуалном узнемиравању.

Из Полицијске управе Бањалука јуче је, уз навођење иницијала, речено да  Балабана сумњичи да је у претходном периоду са малољетним лицем путем друштвених мрежа комуницирао на сексуално експлицитан начин, наводећи малољетно лице да се фотографише и пошаље му фотографије.

Хапшење у Бањалуци због дјечије порнографије

-На основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука данас је извршен претрес куће и покретних ствари које користи лице В.Б, а том приликом су  пронађени и одузети мобилни телефони, медијуми за складиштење дигиталних података, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

АТВ напомиње да су се  18. октобра 2017. године појавиле притужбе неколико студенткиња које су се жалиле да их радник студентске службе Технолошког факултета у Бањалуци Велимир Балабан тјера да га љубе како би им пријавио испит, а затим су испливале још озбиљније оптужбе.

Балабана су студенти оптужили за сексуална узнемиравања, а касније и да је митом од 60.000 КМ покушао све то да заташка.

У мору оптужби студенткиње су наводиле и да их је Балабан позивао на вечеру у свој стан, као и да је уговарао састанке у хотелу "Талија".

;

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана