Бањалучанин осумњичен да је искориштавао малољетну особу за порнографију (VIDEO)

Небојша Томашевић
Бањалучанин осумњичен да је искориштавао малољетну особу за порнографију (VIDEO)

БАЊАЛУКА – Полиција је у акцији "Ласер" ухапсила В.Б. из Бањалуке због постојања сумње да је искориштавао малољетну особу за порнографију.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, ухапшеног терете за кривично дјело искориштавање дјеце за порнографију.

-  Наведено лице се сумњичи да је у претходном периоду са малољетним лицем путем друштвених мрежа комуницирало на сексуално експлицитан начин, наводећи малољетно лице да се фотографише и пошаље му фотографије. На основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука данас је извршен претрес куће и покретних ствари које користи лице В.Б, те су том приликом пронађени и одузети мобилни телефони, медијуми за складиштење дигиталних података, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела - наведено је у саопштењу.

Додаје се да је у току  криминалистичка обрада лица В.Б, а све мјере и радње у оквиру акције реализују се под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Акцију "Ласер" изводе полицијски службеници Полицијске управе Бањалука у сарадњи са Јединицом за високотехнолошки криминалитет, Управе криминалистичке полиције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана