Бањалучанин ометао вјернике Исламске вјерске заједнице

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Полиција у Бањалуци ухапсила је Б.С. из тог града јер је ометао вјернике у просторијама Исламске вјерске заједнице и његовог суграђанина О.М., који га је напао док га је полиција хапсила.

Б.С. терете за прекршај, ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција, а О.М. због истог прекршаја као и туче и физичког напада.

"Надлежној полицијској станици, у четвртак око 15.45 часова, пријављено је да непознати мушкарац у Бањалуци у просторијама Исламске вјерске заједнице узнемирава вјернике. Изласком на лице мјеста полицијски службеници су потврдили наводе пријаве и утврдили да се ради о Б.С. из Бањалуке, које се оглушило на законито издато наређење полицијских службеника и напусти наведене просторије", наводи се у саопштењу полиције.

Како додају током, лишења слободе О.М. је физички напао Б.С., те игнорисао наређење полицијских службеника да престане са нарушавањем јавног реда и мира.

"Оба лица су подвргнута испитивању на присуство алкохола, којом приликом је код лица Б.С. утврђено присуство од 1,60 промила алкохола у организму", наводи се у саопштењу.

О догађају је обавијештен дежурни судија Основног суда Бањалука - Одјељење за прекршаје, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана