Бањалучанин и осам Тузлака оштетили микрокредитну фондацију за неколико десетина хиљада КМ

Н.Т.
Бањалучанин и осам Тузлака оштетили микрокредитну фондацију за неколико десетина хиљада КМ

БАЊАЛУКА – Бањалучанин и осам Тузлака пријављени су Окружном тужилаштву у Бањалуци због сумње да су злоупотребама с кредитима оштетили микрокредитну фондацију (MF) и клијенте за око 76.000 КМ.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука тужилаштву је пријављен службеник микрокредитне фондације А.П. (35) из Бањалуке.

Њега терете да је починио  осам кривичних дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења и  осам кривичних дјела фалсификовање исправе.

Навели су да је Тужилаштву извјештај  поднесен и против лица Ј.И., Б.И, Е.Д., Б.Ч., Е.Д., Ф.Б., А.Х. и И.З. сви из Тузле због почињених кривичних дјела обмана при добијању кредита или других погодности“ у стицају са кривичним дјелом фалсификовање исправе“.

- Лице А.П. сумњичимо да  је као службеник микрокредитне фондације у Бањалуци од 09. августа 2023. године до 21. марта 2024. године злоупотријебило свој положај и у намјери стицања противправне имовинске користи, израдило, овјерило и приложило фалсификовану документацију за клијенте у циљу одобравања кредитних средстава. Лице је тако  клијентима и микрокредитној фондацији причинило материјалну штету у износу од 23 403 КМ-наводи се у саопштењу.

Појашњава се да лица Ј.И., Б.И, Е.Д., Б.Ч., Е.Д., Ф.Б., А.Х. и И.З. терете да су у намјери стицања противправне имовинске користи током  новембра 2023. године, те јануара и фебруара 2024. године поднијела захтјеве за кредите микрокредитној фондацији у Бањалуци уз које су приложили неистините податке и документацију.

-Њима су  на основу те документације одобрени и исплаћени кредити у укупном износу од 52 600 КМ, те за наведени износ оштетили микрокредитну фондацију-појаснили су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана