Бањалучанин ангажовао малољетнике за прикупљање хуманитарног прилога

Н.Т.
Бањалучанин ангажовао малољетнике за прикупљање хуманитарног прилога

Полицијска управа Бањалука поднијеће захтјев за покретање прекршајног поступка против лица чији су иницијали М.О. јер је неовлаштено ангажовало малољетна лица за прикупљање добровољних прилога.

Полицијски службеници јуче су приликом обављања редовних послова и задатака уочили два малољетна лица како продају честитке грађанима, а контролом је утврђено да то раде за правно лице из Бањалуке у сврху прикупљања добровољних прилога.

“Утврђено је да правно лице нема одобрење надлежног органа за прикупљање добровољних прилога”, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

О овоме је обавијештен Центар за социјални рад, који је преузео малољетна лица ради предузимања мјера и радњи из своје надлежности.

“Глас Српске” незванично сасзнаје да јо М.О. био затупник фирме In Motion те да је објавио оглас за ангажовање заинтересованх за прикупљање добровољних прилога. На оглас су се јавиле двије дјевојек којима је он дао честитке на основу којег су прикупљале прилоге и новац које су давале њему, а он их задржавао за себе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана