Бањалучани убили дивокозу, полиција им одузела месо

ГС
Foto: Илустрација

Бањалучани Ж.В. и И.П. ухапшени су због сумње да су незаконито одстријелили дивокозу у мјесту Црна Ријека, саопштено је из Полицијске управе Мркоњић Град.

Полицији у Мркоњић Граду јуче је пријављено да се у Црној Ријеци, општина Мркоњић Град, чују пуцњи из ватреног оружја, те да се на наведеном локалитету налазе двије особе које су извршиле незаконит одстрјел заштићене дивљачи - дивокозе.

"Оперативним радом на терену полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град дошли су до сазнања да су се на наведеном локалитету у вријеме пријаве догађаја налазила осумњичена лица Ж.В. и И.П. из Бањалуке", наводи се у саопштењу.

Извршен је претрес путничког аутомобила марке ауди које су користила осумњичена лица, том приликом пронађено је и привремено одузето око 14 килограма меса дивљачи (дивокозе), двије чакије и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела,пише АТВ.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се по комплетирању предмета у редовној процедури против Ж.В. и И.П. из Бања Луке достави извјештај за почињено кривично дјело „Незаконит лов“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана