Бањалучани пријављени Тужилаштву због превара са некретнинама

Невена Рељић
Бањалучани пријављени Тужилаштву због превара са некретнинама

БАЊАЛУКА - Душко Јовић и Александра Лапчевић из Бањалуке пријављени су Окружном тужилаштву Бањалука због сумње да су преварили више особа тако што су фалсификујући документацију присвајали туђе станове и земљиште, а потом их препродавали.

Осумњичени су да су преваре чинили у току прошле године и на терет им се, како је саопштено из МУП-а Српске ставља више кривичних дјела.

- Они су осумњичени да су од јануара до јула прошле године, према претходном договору, у намјери да у Бањалуци на незаконит начин дођу у посјед некретнина и грађевинског земљишта, које су у власништву других особа, у једном случају ставили, а у другом случају покушали ставити, у правни промет фалсификоване личне исправе као и фалсификоване пуномоћи нотара у Републици Србији и Хрватској. Потом би некретнине и грађевинско земљиште до којих су долазили на тај начин, даље продавали или намјеравали да продају трећим лицима, чиме су себи прибавили имовинску корист - појаснила је портпаролка МУП-а РС Мирна Миљановић.

Према саопштењу полиције осумњичени двојац терете за шест кривичних дјела превара, два фалсификовања исправа, оштећење и одузимање туђе ствари, навођење на овјеравање неистинитог садржаја и покушај у вези са преваром у стицају са и навођењем на овјеравање неистинитог садржаја.

Полиција под надзором Окружног тужилаштва Бањалука наставља рад на расвјетљавању и документовању других кривичних дјела почињених на сличан начин од стране наведених, али и других особа.       

Како незванично сазнајемо, Јовић се раније звао Душан Вукајловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана