Бачена бомба на кафић у Трну

Јасмина Салопек
Foto: Дражан Поздеровић

ЛАКТАШИ – Полиција трага за особом која је бацила експлозивну направу и том приликом оштетила кафић „Оскар“ и кућу у Трну код Лакташа, потврђено је "Гласу Српске".

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су да је полицији јутрос око три часа пријављено да је дошло до оштећења на кући и угоститељском објекту у улици Цара Душана у Трну, а за које се сумња да су настала од експлозије.

- У току је увиђај, а о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука – саопштено је  из полиције.

Извор близак истрази рекао је да је послије пријаве оштећења на кафани, услиједила нова пријава да је на другом објекту истог власника бачена експлозивна направа.

 - Оштећена кућа се налази у истој улици као и кафић, али су смјештени на двије различите локације. С обзиром на то да је увиђај у току, немамо више детаља – рекао је избор близак истрази.

На кафићу  су  видљива оштећења, а радници су приликом доласка екипе „Гласа Српске“ чистили полупана стакла.

Осим бочног стакла на башти кафића, оштећен је и дио улазних рата, али на срећу нико није повријеђен. 

Власник објекта није хтио да коментарише ситуацију, а наводно нема ни претпоставку ко би ово могао да учини.

Члан Главног одбора СПСДалибор Руњо, којег су медији представили као власника кафане, рекао је за "Глас Српске" да је „упакован“ у експлозију са којом нема никакве везе.

- У том локалу имам само удио у апаратима за игре на срећу. То је сва моја веза са тим локалом. Нисам власник ни кафане ни куће – рекао је Руњо.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана