Аутом ударио у рампу на пружном прелазу у Бањалуци (VIDEO)

GS
Foto: Printscreen

БАЊАЛУКА – Синоћ иза поноћи на путом прелазу "Залужани" непознати возач ударио је аутомобилом у систем осигурања путног прелаза чиме је начињена велика материјална штета.

Како су саопштили из Жељезница Републике Српске, због оштећења возови се, док трају радови на отклањању квара, обавезно заустављају приликом приближавања путном прелазу "Залужани", а након чега машиновође звучним сигналом упозоравају возаче друмских возила на обавезно заустављање, како безбиједност учесника у саобраћају не би била угрожена.

"Путни прелаз "Залужани" обезбјеђен је највишим нивоом осигурања, електронским уређајем са свјетлосно-звучном сигнализацијом и полубраницима. Нажалост, и даље је у значајној мјери присутно непоштовање саобраћајне сигнализације, приликом преласка преко путних прелаза, као и бахатост и вандализам од стране учесника у друмском саобраћају, превасходно возача друмских возила", навели су из Жељезница Српске.

Истакли су да свакодневно улажу максималне напоре како би обезбиједили несметано и безбиједно одвијање саобраћаја на путним прелазима.

"Жељезнице Републике Српске најоштрије осуђују овакво поступање учесника у саобраћају, поново апелују и подсјећају, да су сви учесници у саобраћају у обавези да поштују саобраћајне прописе, буду одговорни према себи и другима, прилагоде вожњу, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбиједно након преласка пруге, наставе вожњу", саопштили су они.

Додали су да су лична непажња учесника у саобраћају, неопрезно и неодговорно кретање приликом преласка преко пруге као и уништавање жељезничке имовине најчешћи узроци настанка саобраћајних незгода, те да је због тога неопходно и даље указивати на обавезно поштовање саобраћајне сигнализације на путним прелазима, преносе Независне.

VIDEO

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана