Аутобус са туристима из БиХ се преврнуо код Венеције

ГС
Аутобус са туристима из БиХ се преврнуо код Венеције

ВЕНЕЦИЈА - Аутобус са 79 људи из БиХ преврнуо на путу током ноћи у Италији у мјесту Сан Донà ди Пиаве код Венеције, а медији наводе да има и повријеђених.

Како се наводи, око 02.30 иза поноћи на тој дионици интервенисали су и ватрогасци, јер се туристички аутобус са путницима из БиХ, који је саобраћао према Трсту, преврнуо на путу. Поред 77 путника, у аутобусу су била и два возача, преноси Н1.

Ватрогасци који су стигли из локалног одреда, Јесоло и Местре, осигурали су аутобус који је био преврнут на бок и завршили извлачење свих људи који су још били присутни.

Лакше повријеђених било је близу тридесет особа, а помоћ им је пружило локално медицинско особље, које је стигло са бројним колима хитне помоћи.

Повријеђени су потом пребачени у Хитну помоћ у Јесолу, преноси Венезиа Тодаy.

Људи који нису повријеђени, уз помоћ на лицу мјеста, аутобусом ватрогасне бригаде одвезени су у Јесоло.

Аутобус са босанскохерцеговачким туристима враћао се у Трст, након што су људи у њему били свједоци новогодишњег ватромета на Пунта Саббиони.

Акције спашавања завршене су 1. јануара око пола осам ујутро. У међувремену, пронађен је нови аутобус, који ће кренути истог дана да одвезе све туристе на одредиште, полазећи истог дана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана