Ауто-мафијаши пристали на по годину затвора и новчану казну

Небојша Томашевић
Ауто-мафијаши пристали на по годину затвора и новчану казну

САРАЈЕВО - Огњен Мухаремовић и Слободан Самарџија осуђени су у Суду БиХ на по годину затвора и по 7.000 КМ новчане казне за учешће у организованој крађи скупоцјених возила.

Пресуда им је изречена на основу споразума о признању кривице, а како је саопштено из Суда БиХ, осуђени су за организовани криминал, тешке крађе, прање новца и кријумчарење.

Како  је наведено, у изречену казну Мухаремовићу је урачунато вријеме које је провео у притвору од 2. до 12. августа 2021. године. Изречене новчане казне оба су дужни да плате платити у року од 30 дана од дана правоснажности  пресуде. 

Поменути двојац оптужен је у оквиру предмета „Волан“ и  терете их да су били дио криминалне групе која се  од  2011. до краја 2017. године бавила  крађом скупоцјених возила те изнудом новца од њихових власника у замјену за поврат аутомобила. Група је дјеловала на територији БиХ, Акција „Волан“ је спроведена  2018. године, а након истраге Тужилаштво БиХ је подигло оптужницу против више од 25 особа. Терете их да су као група украли више од 200 скупоцјених возила, чија је укупна вриједност неколико милиона КМ. Украдена возила су кријумчарена у Србију, Црну Гору и Хрватску гдје су продавана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана