Аустријанац ухапшен у оквиру истраге о убиству Небојше Чубриловића

Небојша Томашевић
Аустријанац ухапшен у оквиру истраге о убиству Небојше Чубриловића

ЗВОРНИК - Гранична полиција БиХ ухапсила је држављанина Аустрије Р. Р. (47) за којим је Министарство унутрашњих послова Републике Српске расписало потјерницу у оквиру истраге убиства Словенца Небојше Чубриловића у Бањалуци, потврђено је "Гласу Српске".

Сазнајемо да Р. Р. није осумњичен за убиство, већ је потрага расписана јер истражним органима није био доступан за информативни разговор.

- Он је раније био са Чубриловићем на издржавању затворске казне у истом затвору. Зато се претпостављало да би могао имати информације корисне за истрагу па је за њим расписана потјерница јер није био доступан органима истраге  - казао је извор близак истрази.

Гранична полиција БиХ, не наводећи детаље, саопштила је да је Р. Р. ухапшен на граничном прелазу Шепак при уласку у БиХ.

- Граничним провјерама је утврђено да је за Р.Р. Министарство унутрашњих послова РС расписало потјерницу због кривичног дјела убиство. Он је предат службеницима МУП-а РС-саопштила је Гранична полиција БиХ.

Чубриловић је убијен у октобру 2015. године у Бањалуци у сачекуши у Гундулићевој улици. Он је наводно дошао у Бањалуку како би се сакрио од правосуђа Словеније које је за њим расписало потјерницу због сумње да је учествовао у међународном шверцу више стотина килограма кокаина из Јужне Америке у Европу. Чубриловић је у Словенији био осуђен на 18 мјесеци затвора као члан криминалне групе која је 2012. године прошверцовала 50 килограм,а кокаина из Бразила у Европу.

Вече прије ликвидације "аудијем" се довезао до изнајмљеног стана у Гундулићевој улици у Бањалуци. Убица га је у засједи чекао у сусједном дворишту, скривен иза бетонске ограде и, након што је Чубриловић кренуо према улазу у стан, у њега је испалио више хитаца, највјероватније из аутоматског пиштоља "шкорпион". Три метка погодила су га у леђа, пробила срце и оба плућна крила, а један је погодио у руку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана