Детаљи крађе у Омарској: Аркан одвезао аутобус па завршио у јарку

Н. Т.
Детаљи крађе у Омарској: Аркан одвезао аутобус па завршио у јарку

ПРИЈЕДОР - Дарко Тодоровић звани Аркан (28) из Омарске, од раније познат по кривичним дјелима у стилу виновника познате пјесме "Пишоња и Жуга" украо је аутобус бањалучке фирме "Рале турс" са паркинга у Омарској те се са њим провозао око 12 километара до мјеста Градина гдје га је оставио заглављеног поред пута, потврђено је "Гласу Српске".

Све се десило у недјељу поподне, а осумњичени Тодоровић је украо аутобус с паркинга бензинске пумпе у Омарској и с њим се упутио на друм. Он је том приликом закачио и оштетио аутомобил на паркингу, а "очешао" је и стуб јавне расвјете прије него је изашао на друм. Оштетио је аутобус који је као и протагонисти из познате пјесме завршио у јарку.

Све су забиљежиле камере видео надзора и на снимцима види како осумњичени одвози аутобус и скреће десно. Види се да је уредно упалио и показивач смјера-мигавац и да се споро укључује на пут.

Директор предузећа "Рале турс"  Драгомир Рајилић рекао је за  да је осумњичени пронашао кључеве и  тако покренуо и украо аутобус.

- Засад не знамо колику је штету причинио, то ће накнадно утврдити процјенитељи. На аутобусу је уништена десна страна. Особа која је украла аутобус с њиме је слетјела с пута умјесту Градина удаљеном неколико километара од мјеста крађе - рекао је Рајлић. Додао је да је полиција младића затекла на мјесту гдје слетио аутобусом и да је права  срећа што никог није ударио нити је он повријеђен.

Из Полицијске управе Приједор саопштено је да су Д. Т. ухапсили због сумње да је починио кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари.

Наводе да је полицији овај случај пријављен у недјељу у 18.40 часова те да је наведено да је са паркинга бензинске пумпе у Омарској украден аутобус власништво превозника из Бањалуке.

- Интервенцијом полицијских службеника аутобус је пронађен на подручју мјеста Градина у Омарској, за чијим управљачем је био осумњичени Д.Т.  Криминалистичком обрадом утврђено је да је осумњичени починио кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари на начин да је са паркинг простора одвезао аутобус, при чему је оштетио и паркирани путнички аутомобил приватног власништва – наведено је у полицијском саопштењу.

Додали су да је у току рад на комплетирању предмета након чега ће против Д.Т. Окружном јавном тужилаштву Приједор бити достављен извјештај за почињено кривично дјело. 

Овакав несвакидашњи случај забиљежен је и прије три године на подручју Лакташа. Крајем децембра 2020. Зоран С. из Лакташа украо је аутобус фирме "Компас" са паркинга у Слатини код Лакташа те се с њим провозао пола сата  те га вратио на исто мјесто, а убрзо послије је и ухапшен. Он је био попио мало више и да је све учинио из чисте знатижеље да се провоза аутобус.

ДОСИЈЕ

Дарко Тодоровић хапшен је раније због крађа, али и због фалсификовања. Њега је приједорска полиција хапсила 2015. године у акцији "Штампач" због фалсификовања новца и његовог пуштања у оптицај. Тада је у његовој кући у Омарској откривена  мини-штампарија, у којој је овај младић "производио" новац и трошио по приједорским локалима. Приликом претреса полицијски службеници су пронашли и привремено одузели штампач-скенер и 26 кривотворених новчаница у апоену од 50 КМ. Осим тога он је тада сумњичен да је крајем јула те године  обио продавницу, те украо већу количину цигарета и прехрамбених производа. Према процјенама, у свом походу направио је материјалну штету од око 2.000 марака. Он је, како се сазнаје, сам себи дао надимак Аркан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана