Нова "Скај" оптужница: Шверцовали по 100 килограма сканка на подручју ЕУ и Балкана

ГС
Нова "Скај" оптужница: Шверцовали по 100 килограма сканка на подручју ЕУ и Балкана

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Саке Бибића (50), Елдара Хујића (44), Адмира Халимановића (38), Алема Зукића (32) и Ђоке Комара (30) због кријумчарења дроге.

Они су оптужени за организовани криминал у предмету “Сако Бибић и други” са доказима из апликација “Скај” и “Аном”.

Оптужени се терете да су од краја 2019. до краја 2021. године постали припадници групе за организовани криминал и дјеловали на територији БиХ, Србије, Црне Горе, као и земаља ЕУ, те вршили кривична дјела организованог криминала, неовлаштеног промета дроге и прања новца.

- Комуницирајући путем заштићених апликација, оптужени су договарали реализацију извршења кривичних дјела, те кријумчарење, превоз, скривање и даљи транспорт према земљама ЕУ, као и пласман на илегалном нарко-тржишту на територији БиХ, великих количина сканка, најчешће у количинама од око 100 килограма - наводи се у оптужници.

Дрога је кријумчарена на подручје Хрватске, Њемачке, Холандије и Пољске ради пласмана на илегалном нарко-тржишту у тим земљама, за шта су добијали велике количине новца, које су користили за куповину некретнина и скупоцјених моторних возила, те тако вршили прање новца.

У оквиру оптужнице, затражено је одузимање незаконите имовинске користи у вриједности већој од 300.000 КМ.

Наводе оптужнице Тужилаштво ће доказивати позивањем више од 20 свједока и стручних вјештака, као и прилагањем више десетина доказних материјала.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана