Алкохол у овој години однио два млада живота у Милићима

Срна
Foto: Срна

МИЛИЋИ- На подручју општине Милићи у овој години десиле су се двије саобраћајне незгоде са смртним исходом и алкохол је однио два млада живота, рекао је данас Срни представник за безбједност саобраћаја у општини Милићи Мајо Јерковић.

"То се није десило у протеклих 10 година од када ми водимо статистику о броју саобраћајних незгода", рекао је Јерковић у Милићима, гдје су данас на Тргу рудара чланови Ауто-мото друштва Милићи, у сарадњи са Полицијском станицом и представницима општине, дијелили летке у којима се упозорава на опасност учешћа у саобраћају под дејством алкохола.

Он је рекао да ће на подручју општине Милићи током наступајућих празничних дана, у јавним објектима бити појачане контроле услуживања алкохола лицима млађим од 18 година.

"Апелујемо да се не служи пиће малољетним лицима, јер су за прекршај предвиђене новчане санкције које не бисмо жељели да примјењујемо, само уколико будемо принуђени казне неће изостати, што зависи искључиво од понашања грађана", напоменуо је Јерковић.

Представник Ауто-мото друштва Милићи Верица Ерић рекла је Срни да је алкохол један од најчешћих узрока саобраћајних незгода, посебно оних са тешким посљедицама, те апеловала да возачи не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол, посебно у празничним данима.

Данашња подјела летака реализована је у оквиру превентивне кампање "Нити једна чаша прије вожње", чији је циљ побољшање безбједности смањењем броја возача који учествују у саобраћају под дејством алкохола.

Кампању "Нити једна чаша прије вожње", која ће трајати до 31. јануара, реализују Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Републичка управа за инспекцијске послове, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Српске, јединице локалне самоуправе и Радио - телевизија Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана