Ален Тало из Тешња осуђен у добојском Окружном суду: За пљачку старице пет година робије

Небојша Томашевић
Ален Тало из Тешња осуђен у добојском Окружном суду: За пљачку старице пет година робије

ДОБОЈ - Ален Тало (25) из Тешња осуђен је у добојском Окружном суду у поновљеном поступку на пет година затвора за разбојништво над старицом А. К. из Теслића, којој је упао усред ноћи у кућу те је претукао и опљачкао са непознатим саучесником.

Тало је у јануару 2020. године био ослобођен оптужби за поменуту пљачку, али је пресуду укинуо Врховни суд Републике Српске и случај вратио на ново суђење. Пресуда је укинута на основу жалбе оптужбе.

Према најновијој пресуди, Тало је је 1. маја 2017. године у једном селу код Теслића упао у кућу старице К. А. коју је претукао и украо јој мањи износ новца и накит.

У оптужници је наведено да је Тало, у договору с њему познатом особом, око два сата иза поноћи дошао до куће К. А. с намјером да је опљачкају.

- Са прозора на кући уклонили су „комарник“ и кроз отвор ушли унутра. Затим су ушли у собу у којој је на кревету лежала и спавала К. А, коју су пробудили те напали и кренули да туку тражећи новац - наведено је у оптужници.

Додаје се да су разбојници брутално ударали старицу, задајући јој више удараца по тијелу рукама. Док су је тукли викали су: „Ј...м ти сунце, паре баба“.

- Затим су самољепљивом траком жртви прекрили очи и уста. Након тога су покушали да с њене руке скину златни прстен, при чему су јој ишчашили зглоб чланка десне шаке. Старица је задобила и огуљотине коже, нагњечине главе, грудног коша и грудне кичме - наведено је у оптужници.

Послије премлаћивања из старичине торбе су узели новчаник с мањим износом новца. Из комоде су украли два златна прстена и ланчић, након чега су побјегли.

Пресудом је Тало ослобођен трошкова кривичног поступка и они ће пасти на терет буџета.

Старица коју је он опљачкао К. А. у међувремену је умрла, а њена породица је упућена да у парничном поступку тражи надок-наду штете од оптуженог.

Ово разбојништво откривено је након нешто више од годину од када је почињено и у новембру 2018. године када је ухапшен Тало и пријављен у тужилаштво због премлаћивања и пљачке К. А. у Теслићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана