Акција"Коктел": Ухапшена три лица осумњичена за три кривична дјела

ГС
Foto: АТВ

БАЊАЛУКА - Полиција је у оквиру оперативне акције "Коктел" ухапсила три лица Р.Д, Ж.С. и Д.С. осумњичена за изазивање опште опасности, паљевину и недозвољену производња и промет опојних дрога на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Ова лица се сумњиче да су наведена кривична дјела извршила у периоду од 25. фебруара до 5. марта 2021. године на штету једног лица из Бијељине.

Извршени су претреси објеката које користе лица лишена слободе који ће након криминалистичке обраде бити данас спроведена Окружном јавном тужилаштву Бијељина уз извјештај о учињеном кривичном дјелу.

Полицијску акцију су спровели полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

У акцији су ангажовани и припадници Специјалне анититерористичке јединице и Полицијске управе у Бијељини.

Оперативном акцијом "Коктел" се реализују активности документовања кривичних дјела у вези са "Скај" апликацијом.

"Глас" незванично сазнаје да су ухапшени Радан Дотлић, те Далибор и Жељко Симић.

Према незваничним информацијама осумњичени Дотлић, те Далибор и Жељко Симић иза себе имају криминални досије и раније су сумњичени да су чинили кривична дјела. 

Хапшени су у акцији “Голден” због шверца наркотицима у оквиру које се повезују са осумњиченим Златаном Ћуком, који наводно важи за једног од вечих “нарко босова” на Балкану. Ћук се, према ранијим писањима медија,  повезује и са Кавачким и Шкаљарским криминалним клановима из Црне Горе.

Жељко Симић недавно се нашао на оптужници у предмету Скај против Далибора Раилића и других. 

Према непотврђеним информацијама управо је током истраге у поменутим акцијама полиција дошла до сазнања да се Дотлић и Симић могу повезати са кривичним дјелима која су сада обувхачена акцијом “Коктел”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана