Акција "Wolf": Фочаци у Тужилаштву БиХ, полиција трага за Црногорцем

Ј. С. Н. Р.
Акција "Wolf": Фочаци у Тужилаштву БиХ, полиција трага за Црногорцем

САРАЈЕВО - Фочацима Ранку Вуковићу (51), Јовану Милутиновићу (26), Ратку Јанковићу (26) и Раденку Обреновићу (51), који су предати Тужилаштву БиХ, предложене су мјере притвора и забрана кретања, док је за држављанином Црне Горе В. Р. (43) расписана међународна потјерница.

Вуковићу је предложен једномјесечни притвор, док су Милутиновићу, Јанковићу и Обреновићу предложене мјере  забране напуштања боравишта као и забрана путовања ван општина у којима имају пребивалиште.

- Осумњичени су под истрагом и терете се да су као организована група, кријумчарили и продавали велике количине акцизних производа који нису били обиљежени акцизним маркицама БиХ - наведено је у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Терете их да су шверцом оштетили буџет БиХ за око 400.000 КМ, а приједлози Тужилаштва прослијеђени су Суду БиХ на потврђивање.

Подсјећамо, припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Граничне полиције БиХ у оквиру акције "Вулф" ухапсили су 13 особа због сумње да су кријумчарили и продавали велике количине цигарета и дуванских производа.Акција је спроведена на подручју Бањалуке и Фоче гдје претресено 17 локација у те заплијењена већа количина цигарета.

Ова акција спроводила се више мјесеци, а у њој је учестовало више од 250 полицијских службеника Граничне полиције и МУП-а Српске.

Остали ухапшени су након испитивања пуштени на слободу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана