Акција "Вихор": Осумњичени да су за мјесец "опустошили" шуму код Бањалуке

ГС
Foto: Полицијска управа Бањалука

БАЊАЛУКА – У оквиру акције "Вихор" осумњичени су Бањалучани Д.Р., Д.Р. и С.В., Ђ.М. и Н.Б. и терете се да су за мјесец у Шимићима, посјекли 64 стабла храста и три стабла букве, те украли 30 храстових трупаца.

Наиме, службеници Полицијске управе Бањалука, у оквиру оперативне акције која је усмјерена на спречавање вршења нелегалне сјече шуме и промета дрвних сортимената, извршили су криминалистичку обраду  на Д.Р., Д.Р. и С.В. осумњичених да су починили кривично дјело угрожавање сигурности и више кривичних дјела шумска крађа док Ђ.М. и Н.Б. терете да су починила кривично дјело шумска крађа.

"Наведени се сумњиче да су од 13. новембра до 8. децембар 2023. године на подручју мјеста Шимићи, починила више кривичних дјела на начин да су извршила бесправну сјечу укупно 64 стабла храста и три стабла букве, те отуђила 30 храстових трупаца. Овим кривичним дјелима, материјална штета која је причињена оштећеним лицима и Јавном предузећу шумарства 'Шуме Српске' А.Д. Соколац, Шумско газдинство 'Бањалука', биће накнадно утврђена", наводе из полиције.

Такође Д.Р., Д.Р. и С.В.  сумњиче да су 20. децембра 2023. године на подручју Шимића једној особи упутили пријетње по живот и тијело, што је код те особе изазвало осјећај страха и угрожености, преносе Независне.

"Од Ђ.М. уз потврду је одузето теретно моторно возило марке ВW и моторна тестера", додају из полиције.

Све мјере и радње у оквиру акције предузете су под надзором поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана