Акција „Вакцина“: Ухапшени осумњичени за фалсификовање увјерења о вакцинацији и налаза PCR тестова

Небојша Томашевић
Акција „Вакцина“: Ухапшени осумњичени за фалсификовање увјерења о вакцинацији и налаза PCR тестова

ПРИЈЕДОР - Четири особе ухапшене су у акцији "Вакцина", коју је спровела приједорска полиција, због сумње да су издавали лажна увјерења о вакцинацији против вируса корона и налазе o PCR тестовима.

Како је саопштено из Полцијске управе Приједор ухапшени су Д.А. и М.Ћ. из Приједора и М.П. и А.Г. из Новог Града, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело фалсификовање исправе. У овом случају осумњичен је и И.К.Д. из Приједора.

Незванично сазнајемо да су ухапшени Давид А. (28), Милан Ћ (38), Младен П. (35) и Александар Г. (32).

- Криминалистичком обрадом утврђено је да је осумњичено лице А.Д. током 2021. и 2022. године на подручју града Приједора вршило израду фалсификованих микробиолошких налаза у вези PCR тестирања на вирус корона, те израђене налазе продавало већем броју лица за новчани износ од 100 КМ по једном налазу. Осумњичени М.П. и М.Ћ. су  израђивали фалсификована увјерења о извршеној вакцинацији против вируса ковид-19, те израђена увјерења продавали за новчани износ од 300 КМ по увјерењу - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је даљом криминалистичком обрадом утврђено да су фалсификована увјерења о вакцинацији набављала и продавала и осумњичена лица А.Г. и И.К.Д, чиме су починили кривично дјело фалсификовање исправе.

- Уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор и по наредби судија Основног суда у Приједору и Основног суда у Новом Граду изршени су претреси стамбених просторија и возила која користе осумњичена лица ком приликом су пронађени и привремено одузети рачунари, преносни уређаји за складиштење меморије, лап топ, мобилни телефони, СИМ картице и други предмети који су кориштени за извршење кривичног дјела -рекли су у полицији.

Одузети предмети биће депоновани у депозит надлежних судова, а након комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Приједор против осумњичених лица А.Д., М.Ћ., М.П., А.Г. и И.К.Д. биће достављени извјештаји за почињено кривично дјело фалсификовање исправе.

Акција „Вакцина“  је била усмјерена на расвјетљавање кривичних дјела из области правног саобраћаја лишили су слободе лица

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана